eViihteen tilanteesta – teknisesti ja lakiopillisesti

Elisan API muutosten jälkeisessä tilanteessa on tullut monenlaista haastetta vastaan, niin tekniikan kuin lakiteknisten asioidenkin puolelta.

Tekniseltä puolelta ongelmiin on löytymässä pala palalta ratkaisut, mutta hitaasti. Pääosa ratkaisuista vaatii edelleenkin yritys-erehdys ja testaus tyyppisen kehityksen käyttöä. Nykyisessä tilanteessa API kuvaus on sen verran rajallinen, että kehitystyössä joutuu arvailemaan missä mikäkin on. Ja myös se on aina kokeilun takana, että mitä kyseinenkin rajapinta haluaa.

Paljolti testailujen perusteella on Elisan juhannuksen tienoissa toimittamaan API dokumentaatioon tehty omia muutoksia. Kokonaista muutettua API dokumentaatiota ei ole tulossa minun suunnalta jakoon, mutta Elisan foorumilla on muutama techtip jo tarjoiltuna.

Lakitekniseltä osalta selvitystyö on käynnissä, mutta siitä myöhemmin. Tästä on ollut paljon keskustelua tuolla Elisan foorumilla, enkä lähde sitä nyt suoraan tänne kopioimaan.

Nykyinen tilanne eViihteen osalta löytyy tältä sivustolta, todisteena toimivuudesta pieni demo.